Su Kaçağı Tamiri, milimi milimine su kaçağı tespiti işlemi tamamlandıktan sonra su kaçağının olduğu alanda gerekli tadilat işleminin yapılmasıdır.
Gelişen teknoloji ile birlikte oldukça kolaylaşan ve çok kısa sürelerde gerçekleştirilen su kaçağı tamiri, hem zaman olarak, hem de ekonomik olarak tasarruf etmemize olanak sağlamaktadır. Oluşabilecek büyük masrafları minumum seviyelere çekmekte ve yaşanabilecek büyük sıkıntıları ve hasarları gidermektedir.
Bilindiği gibi eski usül tesisat onarımında yalnızca su kaçağının olduğu yeri tespit edebilmek saatler ve hatta bazı kaçaklarda günlerce sürmekteydi. Tesisatçı tarafından tahmin edilen yer kırılarak kontrol edilmekteydi. Sızıntı bulunana kadar tahmin yöntemi ile kırma işlemi devam etmekteydi. En sonunda bulunan alana gerekli müdahale yapılarak sorun çözülmekteydi. Tabi, kaçağı ararken deneme yanılma yöntemiyle kırdığımız yerlerin kapatılarak tekrar eski haline getirilmesi ayrı bi vakit ve de nakit kaybı idi. Neyse ki, bu sıkıntılı, zahmetli ve masraflı yöntem artık geçmişte kaldı. Gelişen teknoloji bu konuda büyük kolaylıklar getirdi.
Su Kaçağı / Sızıntısı Tamiri Nasıl Yapılır?
Yapıların tesisatında oluşan sızıntı ya da kaçağın; gelişen teknolojinin son ürünü ekipmanlar (akustik dinleme cihazları, termal kameralar v.b.) ile milimi milimine tespit edilebildiğine daha önce değinmiştik. Yeri tespit edilen su sızıntısı veya su kaçağının olduğu noktadaki fayans ya da seramik kırılır (genelde 1 fayanslık/seramiklik alan) ve tesisat borusuna ulaşılır. Parke veya başka malzemeden yapılmış zeminler de keza, yine aynı şekilde, aynı boyutta alan kırılarak sızıntının olduğu tesisat borusuna ulaşılır. Bu küçük alanın kırılma sebebi de takdir edersiniz ki tesisat borularına gerekli kaynak işleminin yapılabilmesi içindir.
Burada uzman ekibimiz tarafından su tesisatına bir daha kesinlikle sorun yaşanmayacak şekilde gerekli tamir işlemi yapılarak onarım işlemi tamamlanır. Tamir işlemini gerçekleştirebilmek için kırılan küçük alan sızıntıdan dolayı ıslandığından kuruması için bir kaç gün açık bırakılır. Böylece beton tarafından emilen suyun rutubet yapma ihtimali de ortadan kalkar. Tam kurumadan kapatılan alanlarda kabarma ve nemlenme gözlenmektedir.